Frågor & svar

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna. Om det är något annat du undrar över är du alltid välkommen att skicka ett mejl eller slå en signal.

Hur ser en typisk segling med Sea Agile ut?
Både seglingen och teamövningarna anpassas alltid utifrån era behov och var ni står idag. Om du är nyfiken på genomförandet kan du kika igenom det här exemplet på en agil segling.
Vilken båt seglar vi på?
Sea Agiles seglingar genomförs ombord på Shere Khan, en vackert blå Linjett 35. Båten är konstruerad och byggd av anrika Rosättra båtvarv i Stockholms norra skärgård. Varvet är välkänt för sina vackra båtar och sin höga kvalitet. Linjett 35 är en perfekt skärgårdsbåt, som med sitt begränsade djupgående kommer in i många naturhamnar.
Hur många deltagare får plats?

Ombord på Shere Khan går det att vara maximalt sju deltagare plus skepparen. Är ni fler, hyr vi bara en större båt. Det är inga som helst problem, men det kan behövas lite längre framförhållning i bokningen då.

Kan man börja eller avsluta seglingen på annan plats än hemmahamnen i Svinninge?

Det är inga problem att byta hamn. Kanske passar Dalarö, Stavsnäs eller Stockholm bättre? Då tillkommer en transportkostnad som beror på avståndet till Svinninge, där båten ligger.

Jag är ingen seglare. Vilken erfarenhet behöver jag för att vara med?

Kul att du aldrig har seglat förut och då är det verkligen dags! Du kommer att lära dig fantastiskt mycket ombord på kort tid. Det krävs inga som helst förkunskaper för att delta, men var beredd på att få prova allt från att hissa segel till att styra och navigera. Om något känns obehagligt säger du bara till, så slipper du förstås. Seglingen är bara redskapet för teamövningarna. 

Jag är orolig att bli sjösjuk. Kan jag ändå åka med?

Vi har alla olika benägenhet att drabbas av sjösjuka. På Sea Agiles seglingar ser vi till att anpassa seglingen så att alla ska må bra. Vi kan lägga om rutten så att sjögången minskar eller göra etapperna kortare. Skulle någon trots det påverkas negativt, finns det både åksjuketabletter och tuggummi ombord.

Behöver jag köpa dyra kläder eller andra prylar för en segling?

Du kommer sannolikt att behöva varmare kläder än du tror. Framförallt på försommaren blir kvällarna kyliga eftersom vattnet fortfarande är kallt. Vattentäta seglarkläder finns att låna. Flytväst åt samtliga passagerare finns givetvis ombord.

Är det inte kallt och obekvämt att segla?

Det är klart att ett 5-stjärnigt hotell är bekvämare och varmare, men vi har ändå gott om bekvämligheter ombord. Shere Khan är försedd med värmare som vi sätter på om kvällarna blir kyliga. Dessutom finns både kallt och varmt rinnande vatten. Bekvämligheten kan också anpassas till önskemålen. Vill ni hellre sova och äta iland, finns det flera bra krogar, hotell och vandrarhem i skärgården. Då kan vi dock inte garantera att det blir lika mysigt och genuint!

Vad händer om jag inte är nöjd med seglingen?

För mig som arrangör är det enormt viktigt att både upplevelsen och utbildningen ska hålla hög klass och ge resultat. Om du mot förmodan skulle vara missnöjd med seglingen, behöver du bara betala kostnaderna för mat, eventuellt boende och drift av båten.